Stimate Doamne/Domni

 

            Aceasta este cea de-a treia circulară pe care o transmitem în legătură cu desfășurarea celui de-al XIV-lea Congres Internațional de Tracologie care va avea loc la Deva în perioada 6-10 mai 2020 sub genericul

THRACing the Past: From Bronze Communities to Iron Kingdoms

            După expirarea perioadei de înscriere, comitetul de organizare a analizat lucrările propuse pentru a fi prezentate la congres. În urma acestei analize au fost acceptate aproape toate propunerile, două lucrări fiind respinse. Vă comunicăm cu acest prilej că și-au anunțat participarea un număr de 128 de specialiști care vor prezenta 91 de lucrări orale și 18 postere. De asemenea, vor fi prezenți și 4 invitați fără lucrare.

            Toate temele expuse în cadrul lucrărilor congresului (prezentări orale și postere) vor fi cuprinse în 2 volume pe care dorim să le publicăm până la finalul anului 2020. Întrucât finanțarea acestor publicații este asigurată până la sfârșitul acestui an, vă rugăm să ne trimiteți contribuțiile Dvs. până cel târziu la 1 septembrie 2020, în vederea editării textelor. Am decis ca normele de publicare ale lucrărilor să fie aceleași cu cele ale anuarului Sargetia, revista Muzeului Civilizației Dacice și Romane, Deva. Pentru consultarea acestor norme vă rugăm să accesați site-ul anuarulsargetia.ro, secțiunea Guideline for Authors (versiunea engleză), punctul 2 (Manuscripts). 

            În ceea ce privește secțiunea de postere, vă rugăm să țineți cont de următoarele:

            – dimensiunea afișelor trebuie să fie A0 (respectiv 841 x 1189 mm), orientare Portret (vertical);

            – vă recomandăm să utilizați fontul Times New Roman cu o mărime a caracterelor cât mai vizibilă;

            – vă rugăm să aduceți afișele cu Dvs. la momentul înregistrării pentru a fi expuse;

           

            Suntem în măsură să vă comunicăm și un calendar provizoriu al desfășurării congresului. Astfel, în data de 06.05 este programată sosirea, înscrierea și cazarea participanților. Deschiderea oficială va avea loc în dimineața zilei de 07.05 și va fi urmată de vizitarea expozițiilor din muzeu. Lucrările congresului se vor desfășura pe secțiuni, în după-amiaza zilei de 07.05 și în ziua de 08.05. Prezentarea posterelor este programată în data de 08.05.2020, între orele 17.00 – 18.30, în clădirea MCDR Deva (Palatul Magna Curia). Recepția oferită de organizatori va avea loc în seara zilei de 08.05. Ziua de 09.05 este dedicată excursiei documentare la cetățile dacice din Munții Orăștiei și la Castelul Corvinilor de la Hunedoara. În ultima zi, 10.05 participanții vor putea vizita Cetatea Devei, urmată de închiderea lucrărilor congresului și plecarea invitaților.

            În urma solicitărilor primite, comitetul de organizare a atribuit un număr de 50 de granturi constând în asigurarea cazării și mesei pe durata desfășurării congresului. Cazarea participanților care beneficiază de granturi se va face la hotelul Sarmis din Deva, în camere duble cu paturi twin și camere duble cu pat matrimonial. Vegetarienii sunt rugați să ne anunțe din timp opțiunile culinare pe adresa de e-mail a congresului. Acordarea grantului este condiționată de predarea spre publicare a lucrării prezentate la congres până la termenul menționat mai sus.

            Toți ceilalți participanți pot să-și rezerve în mod individual cazare la hotelurile Deva și Sarmis din Deva. Pentru participanții la congres sunt disponibile 35-40 de camere duble cu paturi twin și paturi matrimoniale, iar prețul de cazare cu TVA este de 240 lei/camera dublă/zi (50 euro/camera dublă/zi, respectiv 25 euro/persoana/zi). Prețul include micul dejun. Un număr limitat de camere duble pot fi rezervate în regim single, în acest caz prețul fiind de 195 lei/cameră/zi (circa 41 euro/cameră/zi). Rezervările individuale pot fi făcute prin email la recepția hotelurilor până la data de 01.04.2020 și trebuie să aibă obligatoriu mențiunea „Congres Muzeu CDR Deva”. Plata în avans se poate face cu card bancar sau prin transfer bancar, iar plata la recepție se poate face în numerar sau cu card bancar. Rețineți că plata în numerar la recepția hotelului se poate face doar în lei, nu și în euro!

            Vă reamintim că plata taxei de participare poate fi făcută până la 01 aprilie 2020. Plata acestei taxe asigură primirea mapei congresului și participarea la toate activitățile desfășurate în cadrul manifestării științifice (coffee-break, recepție, excursie documentară).

            În acest moment nu există riscul anulării Congresului din cauza răspândirii infecției cu Coronavirus (COVID-19). Vă rugăm să respectați indicațiile și regulile stabilite în țara dumneavoastră în legătură cu această situație în curs de dezvoltare la nivel global. Vă vom ține la curent cu orice schimbare în ceea ce privește abordarea României față de acest subiect.

            Programul provizoriu al lucrărilor congresului va fi disponibil în curând și va fi afișat pe site-ul congresului. Vom reveni în perioada următoare cu alte informații utile. Pentru orice probleme apărute vă rugăm să ne contactați prin e-mail pe adresa congresului!